onderzoek

 

U komt meestal bij de podoloog terecht via een verwijzer,
veelal de huisarts, de fysiotherapeut, de mensendieck- en cesartherapeut of de bedrijfsgeneeskundige dienst. Echter is het ook mogelijk om op eigen initiatief naar de podoloog te gaan.

Om te kunnen vaststellen of de oorzaak van een klacht of blessure van het bewegingsapparaat eventueel verholpen kan worden, wordt eerst aan de hand van een checklist een anamnese afgenomen,

Vervolgens wordt er een specifiek voetkundig onderzoek uitgevoerd. Dit bestaat uit: - Onderzoek op de podobaroscoop (voetspiegel) - Statische- en dynamische podogrammen (voetafdrukken) - Analyse van het looppatroon - Beoordeling van het slijtpatroon en de vervorming van de schoenen In verband met het laatste punt zal u gevraagd worden verschillende paren schoenen mee te nemen.

Nadat alle gegevens verzameld zijn, wordt er eventueel overlegd met de verwijzer. Daarna wordt de behandeling bepaald.

De behandeling kan ertoe leiden dat er stabiliserende zolen, correctiezolen, drukontlastende zolen of andere orthopedische supplementen gemaakt worden. Ook kunnen semi-orthopedische aanpassingen aan de schoen gemaakt worden, zoals zool en/of hakverhogingen, wikkelbalken en polsteringen.

     
 
© 2011 Harm Bukkems.